rand_img_001 (6).png

Vil du i lære som piercer?

Dette er en liste vi har konstrueret på tværs af forenings medlemmer over hvad du kan gøre for at være mest mulig attraktiv til en lærerplads i et piercing-studie.

Først og fremmest så vær klar over at det at være piercer ikke er et springbræt til at blive tatovør! Piercing har kun i meget få tilfælde noget at gøre med at være kunstner! At pierce er primært et håndværk - og man bliver kun god gennem hårdt arbejde og en oprindelig interesse!

Om dig

Du er 18 år eller ældre. I foreningen udfører vi ikke alle piercinger på folk under 18 år, derfor kan vi af etiske årsager ikke have folk under 18 år til at udføre piercinger.

Du kan snakke, læse og skrive engelsk på et rimeligt niveau. En stor del af materialet der er relevant for faget findes udelukkende på skrevet engelsk eller gennem forelæsninger rundt omkring i verden, hvor det ligeledes foregår på engelsk.

Gør dig bekendt med de retningslinjer der er udarbejdet af Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, samt vores, Forenede Professionelle Pierceres forening og materiale, samt den amerikanske baserede forening Association of Professionel Piercers’s materiale.

Arbejdet i et piercing studiet involverer hygiejne i alle aspekter, derfor er kendskab til personlig hygiejne, korrekt hånddesinfektion og håndvaskvask, samt generel rengøring et must for alle der vil ind i branchen. Nettet rummer oceaner af muligheder for dette, men husk at bruge din sunde fornuft.

Placeringen af en piercing kan være forskellen mellem en fejltagelse, en ok piercing og en fantastisk piercing! Kendskab til anatomi og fysiologi giver et indtryk af hvordan kroppen er skruet sammen, hvordan bevægeapparatet fungerer, hvordan kroppen reagerer på sår, fremmedlegemer osv. Mulighederne online, såvel som i bogform, er mange. Find noget materiale der er relativt nyt i det medie du foretrækker og start fra en ende af. Hvis du starter fra bunden, så vælg materiale der er mere generelt til at starte med og bevæg dig stille og roligt ned i detaljerne.

Kom i butikken du gerne vil i lære i. Hvis vi kender dig, du er interesseret og virker fornuftig har du mangedoblet dine chancer, frem for at pludseligt at søge en læreplads.

Undersøg begreber som:

  • Steril – hvad er det? Hvornår er noget sterilt? Hvordan bliver ting sterile?
  • Kontamineret – hvad er det og hvordan håndteres det?
  • Krydskontaminering – hvad beskriver begrebet og hvad skal man være opmærksom på?
  • Patogener – hvad dækker begrebet over? Hvilke typer er relevante for faget? Hvordan beskytter man sig selv og andre bedst muligt?

Endelig så læg mærke til at ingen af de ovenstående punkter indeholder noget som helst der lærer dig at pierce! Du gøre dit liv nemmere ved at kende begreber, kroppen og lignende – så skal vi nok lære dig piercing-teknikkerne. Alles arbejde bliver meget nemmere, hvis vi ikke skal starte med at pille dårlige vaner og dårlige teknikker fra hinanden først.

Når du synes du er klar, så kom forbi med en motiveret ansøgning, og vedlæg alt materiale der har relevans, f.eks. bevis på førstehjælpskursus, hygiejnekursus, cv med relevant arbejdspladser osv.

Slutteligt anbefaler vi selvfølgelig udelukkende at du søger læreplads i butikker, der er medlem af FPP, men da der er mange om buddet og få pladser at få, så sørg for at kigge ovenstående punkter igennem og se om det pågældende studie lever op til forventningerne. Hellere lede lidt længere og være sikker, end at opdage at man ikke blev blandt piercing-eliten i en frisørsalon!

 

Hvad laver man den første tid?

Mange mennesker har en ide om at man bare bliver sat til at pierce så snart man starter i lære. Dette er så langt fra sandheden som noget kan være, hvis det vel at mærke er et ordentligt studie. Derfor kommer her en oversigt over typiske arbejdsopgaver det første stykke tid.

Hygiejne
Med en vis sandsynlighed skal du til at lære en masse om hygiejne, hvordan den holdes i top og hvad man kan og ikke kan.

Kundekontakt
Skønt man tidligere måtte have arbejdet med kunder i butik, er det meget få steder hvor du finder kunder med samme diversitet og handlingsmønstre. Vores fag arbejder med smerte og derfor reagerer folk meget anderledes end hvis de skulle købe et par bukser. Man kommer ikke til at pierce før kunderne føler sig trykke bag disken.

Materialer
Dette fag består af hundrede og atter hundrede af forskellige design, materialer og kombinationer. Dette skal læres inden man piercer, så piercingen har mulighed for at hele uden problemer.

Pleje af piercinger
Ikke alene skal de korrekte efterbehandlinger lære, men også de forkerte og hvorfor de er forkerte så dette kan formidles videre til kunderne.

Sterilrummet
Hjertet i forretningen – fungerer dette ikke eller sker der fejl kan det have vidtrækkende konsekvenser for forretningen, kunderne og ikke mindst dig selv. Korrekt gang i sterilrummet er essentielt for enhver i denne branche, således at fejl undgås eller i det mindste håndteres rigtigt.

Hertil kommer den daglig gang i studiet – der er en masse praktiske ting og sager, som den daglige rengøring, smykkeudstilling, lagerstats osv. Piercing-studier er små virksomheder, hvor der er mange små praktiske opgaver der skal varetages inden essensen, at pierce, kan udføres sikkert og korrekt.

 

Kilder til læring:

  • APPs magasin ”The Point”, safepiercing.org
  • Elane Angels bog ”The Piercing Bible”
  • Sundhedsstyrelsen, SST.dk
  • Statens Serum Institut, SSI.dk
  • BMEzine.com's Wiki
  • BMXnet.org